Projectmanagement

Met de ervaring opgedaan bij Accepté en H2J kan Han als geen ander de vertaalslag maken tussen commercie en de techniek. Blue Architect biedt specialistische, innovatieve en realistische oplossingen op het gebied van technische projectleiding, community concepten, payment platformen en ICT infrastructuur. Hierbij zijn de oplossingen realistisch, beheersbaar en wordt de opdrachtgever door de hands-on werkwijze actief betrokken in het proces.

Blue Architect is eigenlijk de doorstart van H2J waarin Han zijn opgedane ervaring bij Accepté onder andere inzet in de vorm van project management. De projectgestuurde aanpak binnen de IT sector kenmerkt zich door eisen en wensen, resources, deadlines en vooral kennis. Deze factoren zijn zaken waar Han bij zowel H2J als Accepté veel ervaring in opgedaan heeft en hier een passie voor heeft ontwikkeld. Het realiseren van een project in teamverband binnen de gestelde requirements is dan ook altijd het streven. In het logo van Blue Architect slaat het blue op planmatig en doelgericht en architect op het ontwerpen en realiseren van een project.

Binnen de IT sector heeft Han sinds 2008 in Blue Architect een nieuwe uitdaging gevonden. Met de ervaring oa. opgedaan bij Accepté en Paylogic richt hij zich op het projectmanagement en de ontwikkeling van websites, communitiy-platformen, payment-systemen en enterprise search oplossingen.

Voor een stabiele basis beschikt Han tevens over de PRINCE2 Foundation certificering. Deze certificering wordt in de toekomst nog uitgebreid met PRINCE2 Practitioner en ITIL. Han kan door zijn persoonlijke kenmerken goed omgaan met de 90-graden draai in zijn activiteiten, waarbij het niet meer gaat om een webdevelopment project of een platform maar hij zijn kennis en kunde aanbiedt.

Webdevelopment

Mede dankzij Han zijn eenmanszaak H2J - Audio & IT solutions waar tussen 2001 en 2005 ruim 30 websites voor het MKB opgeleverd zijn en het brede portfolio van Accepté is er ruime ervaring wat er allemaal komt kijken bij Webdevelopment.

Blue Architect ontwikkelt platformen en websites voor klanten in het Django platform. Dit Python framework is een proven technology en wordt door een actieve communinity up-to-date gehouden. Met meer dan 10 jaar Django, Python, Php, Postgres- en MySQL ervaring worden websites voorzien van Content Management Systemen, webwinkels, etc.

De expertise gaat van beleidsmatig, sales, conceptontwikkeling, projectmanagement, grafische vormgeving, platform- en databasemigraties, technische- en functionele ontwerpen tot aan het daadwerkelijke programmeren en beheer. Accepté heeft vele communityplatformen ontwikkeld voor klanten, daarnaast is er tevens aan eigen productontwikkeling gedaan in de vorm van Trybes. De achterliggende gedachte van een community-platform en het bereiken/ondersteunen van de betreffende doelgroep zijn zaken waar Blue Architect u bij kan assisteren.

Sinds de oprichting van Blue Architect in 2008 zijn er al weer diverse webprojecten online gezet, zie hiervoor tevens het portfolio. De professionale ontwikkelstraat waarbij het OTAP model gehanteerd wordt, biedt de klant de mogelijkheid om de ontwikkeling nauwgezet te volgen. De grootste meerwaarde van Blue Architect wordt echter geboden in het proces voorafgaand aan de ontwikkeling; de dialoog met de klant om tot een duidelijk projectdocument te komen. Geen uren schrijven of het wiel opnieuw uitvinden, maar gefaseerd ontwikkelen van functionaliteit waar u, als klant, om gevraagd heeft.

Webdevelopment diensten

In 2005 is Accepté B.V. opgericht. Sinds de oprichting was Han eind-verantwoordelijke voor de Technische afdeling in de vorm van Technisch directeur. Accepté heeft op het moment van schrijven 40 mensen op de loonlijst staan waarvan de helft binnen de afdeling techniek. Accepté doet aan eigen productontwikkeling; een ticketing platform onder de naam Paylogic en een community platform genaamd Trybes. Paylogic is een ticketing systeem wat de on- en offline kaartverkoop doet voor meer dan 300 evenementorganisatoren, waaronder de Amsterdam RAI, Jonge Gezinnen beurs, Dance Valley, A1GP, DTM en de Zwarte cross.

Het in-house ontwikkelde platform is een hoog technologisch product waarbij veel van de software en hardware setup vereist wordt. Zowel in de breedte qua performance als in de hoogte qua functionaliteit is het systeem schaalbaar opgezet. Het Paylogic platform draait in een redundante setup in twee datacenters. Een USP van Paylogic is de hoge mate van maatwerk welke het systeem ondersteund. Mede hierdoor is Paylogic haar plek in de top 3 ticketingbedrijven aan het innemen. Het Trybes platform is een community platform waarin momenteel 25.000 gebruikers deelnemen in een digitale omgeving voor sociale groepen in de maatschappij. Daarnaast heeft Accepté een grote Webdevelopment afdeling waaraan Han tevens leiding gaf.

Hosting en beveiliging

Voor het hosten van haar projecten maakt Blue Architect gebruik van de diensten van Linode. De servers staan in Londen en hebben een hele hoge mate van beschikbaarheid door het gevirtualiseerde platform. De beveiliging van de servers wordt gedaan door Cell Blue.

Big Data

Van 2008 tot en met 2010 is Han op projectbasis werkzaam geweest bij het Groningse bedrijf Netwiz als Technisch consultant, Sales engineer en systeembeheerder. Er is veel ervaring opgedaan met grote pakketten, zoals Microsoft Fast, Google en Coveo. Binnen Netwiz gaf hij invulling aan de techniek die komt kijken bij Search; het ontwikkelen van op-maat oplossingen en de technische invalshoek tijdens het implementatieproces. Tevens heeft Han een rol gespeeld binnen de ontwikkeling van het project Mijn Nieuws, een profielgestuurd platform waar content (in dit geval nieuws-artikelen) gekoppeld wordt aan interesses.